روانشناسی رنگ قرمز چیست؟

روانشناسی رنگ قرمز

اگر در مورد روانشناسی رنگ قرمز در گوگل سرچ کرده باشید، یا برخی از کتاب‌های روانشناسی موجود در بازار را خواند باشید، قطعا متوجه شده‌اید که مطالب و آموزش‌های آنها به دور از واقعیت است و بیشتر جنبه تئوری دارد.

در این مقاله تصمیم داریم که به طور عملی و کاربردی در مورد مفهوم روانشناسی رنگ قرمز برای شما توضیح دهیم. پس تا انتهای این مقاله با موج رادیکال همراه باشید.

کاربرد رنگ قرمز

1- رنگ قرمز بر روی ترشح هورمونهای بدن اثر می‌گذارد و باعث تغییر در احساسات می شود.

دیدن رنگ قرمز به تنهایی می‌تواند روی ترشح هورمون‌های بدن ما اثر بگذارد. نه تنها انسان، بلکه روی حیوانات و گیاهان نیز اثر می‌گذارد. باید اعتراف کنیم که وقتی هورمون‌ها ترشح می‌شود کنترل کردن احساسات سخت می‌شود.

وقتی احساس ترس می‌کنید، وقتی احساس هیجان می‌کنید، وقتی از درون تحت فشار هستید … این احساسات روی تصمیم گیری شما به شدت اثر می‌گذارد. این نکته را برخی از تولید کنندگان و بازاریابها می‌دانند و از آن برای افزایش فروش محصولات خود استفاده می‌کنند. شاید بپرسید چگونه؟ در ادامه برای شما توضیح می‌دهیم.

عکس زیر را ببینید. این رستوران از صندلی‌های قرمز و طراحی قرمز استفاده کرده است. این رنگبندی در این رستوران باعث می‌شود که هورمونی در بدن ترشح شود که اشتها را بیشتر کند. پس نا خود آگاه شما در چنین محیطی بیشتر غذا خواهید خورد.

از طرفی رنگ قرمز سرعت شما را هم بالا می‌برد. یعنی غذای بیشتری را در مدت زمان کوتاهتری می‌خورید. این دقیقا همان چیزی است که صاحب رستوران می‌خواهد.

این در حالی است که شما بیمارستانی را پیدا نمی‌کنید که در آن از رنگ قرمز استفاده شده باشد. زیرا بیمارستان محلی است که بیمار باید در آرامش باشد و احساس اعتماد و امنیت در او ایجاد شود. به همین دلیل است که در بیمارستانها عمدتا از رنگ آبی، سبز و سفید برای دکوراسیون و حتی لباس کارکنان و بیماران استفاده می‌شود.

ترشح هورمونها یکی از مهمترین جنبه‌های استفاده از روانشناسی رنگهاست. اگر این نکات را بدانید نسبت به افرادی که آن را نمی دانند قدرت و برتری بیشتری خواهید داشت. در انتهای مقاله در این مورد بیشتر توضیح داده‌ایم.

2- مفهوم رنگ قرمز در کشورهای مختلف و فرهنگها متفاوت است!

گاهی اوقات روانشناسی رنگها بین کشورها و فرهنگهای مختلف متفاوت است. همانطور که در ایران رنگ سبز نمادی از تقدس و ارتباطات مذهبی است، در برخی فرهنگها به عنوانی رنگی نحس و شیطانی شناخته می‌شود.

در مورد رنگ سفید هم همینطور، این رنگ در کشوری مثل ایران که در آن زندگی می‌کنیم رنگی مقدس است و در 99 درصد مواقع لباس عروس سفید است. اما در برخی کشورها این رنگ منحوس است و مردم اعتقاد دارند که اگر زنی در روز عروسی لباس سفید بپوشد به زودی او یا شوهرش خواهند مرد! پس عروس‌ها به هیچ عنوان لباس سفید نمی‌پوشند.

همین موضوع در مورد رنگ قرمز نیز صادق است. در برخی فرهنگها (نه فقط کشورهای دیگر، بلکه در برخی از منناطق ایران خودمان!) اگر لباس قرمز بپوشید و در برخی از جمع‌ها حضور پیدا کنید ممکن است فکرهای بدی در مورد شخصیت و نجابت شما بکنند (که البته شخصا با این طرز فکر کاملا مخالفم اما در بسیار از مناطق چنین طرز فکری وجود دارد)

این در حالی است که در برخی شهرها و جمع‌های دیگر اگر لباس قرمز بپوشید، نه تنها مشکلی ندارد، بلکه جلب توجه می‌کنید و این ترکیب رنگ بندی به بیشتر دیده شدن شما و زیباتر دیده شدن شما کمک می‌کند!

امیدوارم با ذکر این مثال کاملا متوجه شده باشید که روانشناسی رنگ قرمز از چه قرار است. افرادی که می‌گویند رنگ قرمز نماد عشق، جوانی، لطافت، غرور و … است شاید درست بگویند. اما درست تر این است که بگویند مفهوم این رنگ در مکان‌های مختلف و زمانی که از آن استفاده می‌کنید کاملا می‌تواند عوض شود. حتی گاهی دقیقا برعکس مفهومی می‌شود که شما در ذهن دارید!

خب حالا که به اینجا رسیدیم اجازه بدید یک مثال در مورد مکان و زمان مناسب برای استفاده از رنگ قرمز بزنیم!

3- روانشناسی رنگ قرمز با توجه به مکان و زمان استفاده تغییر می‌کند!

تا کنون متوجه شدید که روانشناسی رنگ قرمز در فرهنگهای مختلف متفاوت است. همچنین متوجه شدید که این رنگ با اثر گذاشتن بر هورمون‌های ترشح شده در بدن می‌تواند احساسات خاصی را در انسان ایجاد کند.

نکته مهم بعد این است که مکان و زمان استفاده از رنگ قرمز نیز به شدت بر روی مفهوم روانی این رنگ اثر می‌گذارد.

به عنوان مثال به تصویر زیر توجه کنید.

آموزش روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگ قرمز

از رنگ قرمز در سه تصویر استفاده شده است. اما روانشناسی رنگ قرمز برای هر کدام از این حالتها متفاوت است.

مثلا در تصویر اول از سمت راست، که یک قلب قرمز را می‌بینید احتمالا مفهومی مثل عشق یا دوست داشتن در ذهن شما شکل می گیرد.

در تصویر دوم یک سیب قرمز را می‌بینید که شاید حس گرسنگی و چشایی شما را تحریک کند و به فکر خواص سیب برای سلامتی بیوفتید.

در تصویر سوم که یک دست قرمز را می بینید چطور؟ روانشناسی رنگ قرمز در این عکس به خونریزی، قیام و اعتراضات اشاره می‌کند.

نکته بالا بیان کننده مفهومی به نام روانشناسی اشکال است که ترکیب آن با روانشناسی رنگها می‌تواند اثر بسیار قوی بر مخاطبان بگذارد. این نکته در طراحی لوگو بسیار کاربردی است. همچنین زمان استفاده از رنگها نیز بسیار مهم است. لطفا به تصویر زیر دقت کنید.

مفهوم رنگ قرمز چیست

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در هر 4 عکس از گل قرمز استفاده شده است. یعنی رنگ در همه تصاویر ثابت است. گل نیز در همه تصاویر یکسان است. اما زمان و مکان استفاده از گل قرمز روی روانشناسی رنگ قرمز اثر گذاشته است.

  • زمانی که کودک کار گل قرمزی را به شما می‌دهد، شاید بیشتر احساس ترحم و تاسف در شما ایجاد شود. روانشناسی و مفهوم گل قرمز رنگ = ترحم
  • زمانی که یک پیرمرد گل قرمزی در دست دارد و در قبرستان است، شاید بیشتر احساس غم و درد ناشی از، از دست دادن یک عزیز در شما زنده شود. روانشناسی و مفهوم گل قرمز رنگ = احساس درد
  • زمانی که در حال گردش در طبیعت هستید و یک گل قرمز رنگ را از خانم سالخورده در مزارع شمال کشور دریافت می‌کنید، احتمالا احساس صفا و صمیمیت و خونگرمی به شما دست می‌دهد. روانشناسی و مفهوم گل قرمز رنگ = صمیمیت
  • زمانی که شما جوان هستید و از جنس مخالف خود گل قرمز رنگ دریافت می‌کنید احتمالا احساس فوق العاده‌ای به شما دست می‌دهد. احساس عشق و امید به آینده. پس در این مثال روانشناسی رنگ قرمز به احساس عشق و علاقه ختم می‌شود.

متوجه شدید؟ تعجب نکنید از اینکه روانشناسی رنگ ها چقدر متغیر است. اگر می‌خواهید در استفاده از رنگها درست عمل کنید، مثال بالا یک راهنمای بزرگ برای شماست.

چگونه از روانشناسی رنگ قرمز به نفع خود استفاده کنیم؟

در مورد شرایطی که می‌خواهید از رنگ قرمز استفاده کنید خوب فکر کنید. از این رنگ می‌خواهید برای انتخاب لباس کمک بگیرید؟ یا می‌خواهید یک خودرو قرمز بخرید؟ یا شاید هم بخواهید یک بنر تبلیغاتی برای اینستاگرام خود طراحی کنید؟

سعی کنید تمامی جوانب را خوب بسنجید تا بتوانید بهترین نتیجه را بدست آورید.

یک کتاب عالی که باید همین حالا آن را بخونید!

به شما پیشنهاد می‌کنیم که کتاب روانشناسی رنگها در کسب و کار اینترنتی را بخوانید. این کتاب علاوه بر اینکه به شیوه عملی کاربرد رنگ ها را توضیح داده، نکات مهمی را در مورد روانشناسی رنگ‌ها در کسب و کار اینترنتی را نیز توضیح داده است. با خواندن این کتاب علاوه بر اینکه اطلاعات مفید و کاربردی در مورد روانشناسی رنگها به دست می‌آورید، بلکه در مورد تاثیر آن در کسب و کار هم اطلاعات کسب می‌کنید و می‌توانید به رشد کسب و کار خود یا محلی که در آن کار می‌کنید کمک کنید.

یک دیدگاه در روانشناسی رنگ قرمز چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *