مقاله روانشناسی رنگ ها ، مفاهیم رنگها

در این مقاله با مفاهیم رنگها آشنا خواهید شد. اگر که قصد انجام تحقیق درباره رنگها را دارید این مقاله و کتابی که در ادامه به شما معرفی کرده‌ایم به شما کمک می کند. روانشناسی رنگ ها علمی است که کاربرد بسیار زیادی در زندگی ما دارد. خداوند جهان را رنگی خلق کرد و برای هر بخش از رنگ مناسب استفاده کرد.

به شما پیشنهاد می‌کنیم که ویدئو زیر را ببینید و سپس مقاله روانشناسی رنگ ها با فرمت pdf که به صورت کتاب چاپی نیز در بازار موجود است مطالعه کنید. این کتاب نتیجه انجام تحقیق گسترده درباره ی رنگ ها است که در سطح بین المللی انجام شده است. در نگارش کتاب روانشناسی رنگ ها تلاش شده که با دید عملی به مطالب پرداخته شود. در قسمتهای ابتدایی کتاب در مورد ضرورت روانشناسی رنگها صحبت کرده‌ایم و بعد از آن نتیجه تحقیق های انجام شده در مورد اثر رنگ ها و کاربرد آن منتشر شده است. در قسمت های بعدی نیز در مورد هارمونی رنگها و کاربرد رنگها در طراحی سایت، طراحی بنر و … صحبت کرده‌ایم.

 

مقاله روانشناسی رنگ ها

آشنایی با الفبای رنگ ها در این مقاله کلید ورود به علم روانشناسی رنگ ها است. به همین دلیل در ادامه مفهوم رنگ اولیه و ثانویه را برای شما توضیح می‌دهیم. مطالب تکمیلی را نیز می توانید در کتاب روانشناسی رنگها مطالعه کنید.

رنگ اولیه یا رنگ اصلی چیست؟

رنگ های اصلی شامل سه رنگ است، که تمام رنگ های دیگر را می سازند. رنگ‌های اصلی عبارتند از قرمز، آبی و زرد.
این سه رنگ می توانند با یکدیگر ترکیب شوند و رنگ‌های ثانویه را بسازند.

رنگ ثانویه چیست؟

رنگ های ثانویه شامل رنگ‌های بنفش، سبز و نارنجی است. این رنگ‌ها با استفاده از رنگ های اصلی ایجاد می شوند. اگر روی چرخ رنگ نگاه کنید، رنگ های ثانویه را بین دو رنگ اصلی پیدا خواهید کرد.

قرمز + آبی = بنفش

آبی + زرد = سبز

قرمز + زرد = نارنجی

رنگ ثالث چیست؟

رنگ های ثالث یک قدم فراتر از رنگ‌های ثانویه هستند. آنها رنگ های “دو نام” هستند مانند قرمز بنفش، قرمز نارنجی، زرد سبز و غیره
رنگ‌های ثالث با افزودن یک رنگ اصلی با رنگ‌های ثانویه ایجاد می‌شود.این رنگ‌ها مابین رنگ‌های اصلی و رنگ‌های فرعی قرار می‌گیرند. کافی است که به تصویر بالا نگاه کنید تا به نحوه‌ی شکل گیری رنگ‌های سوم یا ثالث آشنا شوید.

رنگ خالص چیست؟

رنگ های اولیه، ثانویه و ثالث بدون افزودن سفید، سیاه و … رنگ های خالص (یا اشباع شده) هستند. آنها رنگ های شدید، روشن، شاد و بی نظیر هستند.
در یک کلام، به رنگ‌هایی که در تولید آنها از رنگهای سفید و سیاه استفاده نشده باشد رنگ‌های خالص گفته می‌شود.

رنگ شفاف یا tint چیست؟

هنگامی که رنگ سفید به رنگهای خالص اضافه می‌شود، تینت ساخته می‌شود.
رنگ تینت با توجه به میزان ترکیب رنگ سفید با یک رنگ خالص می‌تواند در بازه‌ی سفید تا رنگ خالص(که کمی با سفید ترکیب شده است) متغیر باشد.

رنگ سایه یا Shadesچیست؟

رنگ shade چیست

هنگامی که رنگ سیاه به رنگ خالص اضافه می شود، یک سایه ایجاد می کند. این ترکیب رنگ خالص را تیره و تار می کند و از کمی تاریک تا تقریبا سیاه رنگ می باشد.

رنگ تن Tonesچیست؟

هنگامی که خاکستری (سیاه و سفید) به رنگ خالص اضافه می شود، شدت رنگ را کاهش می‌دهد. زمانی که از کسی می‌شنوید که می گوید یک رنگ باید “تضعیف” شود، به این معنی است که آن رنگ بیش از حد شدید است و آنها می خواهند میزان شدت رنگ را کاهش دهند.
اضافه کردن سیاه و سفید در مقادیر مختلف به یک رنگ، شدت رنگ را به شدت کاهش می‌دهد.

چرخ رنگی تکمیل شده چیست؟

اگر تمامی دسته های رنگ‌ فوق را با یکدیگر در یک چرخه قرار دهیم، یک چرخ رنگ کامل با رنگ های اولیه، ثانویه و سوم، به علاوه رنگ، سایه و شفاف و تن خواهیم داشت. شما می توانید ببینید که چطور همه در یک چرخ رنگ در تصویر زیر با هم ترکیب می شوند.

از ترکیب چه رنگ‌هایی می‌توان برای یک بازاریابی موفق استفاده کرد؟

مقاله روانشناسی رنگ ها
در این مقاله نکات مهمی در مورد کاربرد روانشناسی رنگها یاد می‌گیرید.

استفاده از تضاد یا کنتراست:

کنتراست یا تضاد رنگ، به این معنی است که چگونه یک رنگ را از رنگی دیگر جدا می شود. این چیزی است که متن یا اشیا را از پس زمینه متمایز می کند. کنتراست بالا زمانی نیاز است که بخواهید خوانایی زیاد باشد و رنگ ها به راحتی از یکدیگر جدا شوند. کنتراست کم زمانی مورد نیاز است که نمی‌خواهید نوشته ها یا تصاویر از رنگ پس زمینه جدا شوند و تضاد زیاد داشته باشند.

یک نکته مهم که باید در این مقاله یاد بگیرید این است که در روانشناسی رنگ ها ترکیب رنگها و توانایی استفاده مناسب از رنگها در کنار هم بسیار اهمیت دارد.

اغلب مردم تصور می کنند تفاوت رنگ است، که کنتراست را ایجاد می کند، اما این درست نیست. شما ممکن است دو رنگ داشته باشید که کاملا متفاوت هستند اما هیچ کنتراستی (تضادی) ندارند زیرا وزن آنها یکسان است. برای تست کنتراست رنگتان، آنها را به شکل سیاه تبدیل کنید و کنتراست آنها را بررسی کنید.(دو رنگ را در کنار هم قرار دهید و تصویر حاصله را سیاه و سفید کنید.)

زمانی که دو رنگ‌ با یکدیگر تضاد داشته باشند به راحتی از هم تفکیک می‌شوند و خوانایی بالایی را به وجود می‌اورند.
رنگ ها، به شکل خالص آن، تفاوت های ذاتی در میزان روشنایی و تاریکی دارند.

برای مثال، زرد روشن است، در حالی که آبی تیره تر است. رنگ زرد و نارنجی با وجود رنگ های متفاوتی هستند اما کنتراست کمی دارند. هنگامی که رنگ های مختلف شدت روشنایی یا تاریکی مشابه داشته باشند کنتراست زیادی نیز نخواهند داشت. برای تصمیم گیری درباره کنتراست، از روی ظاهر رنگ‌ها قضاوت نکنید. زیرا در این صورت طرح شما غیر حرفه‌ای و ابتدایی به نظر می‌رسد.

 استفاده از کنتراست بالا و کم:

به طور کلی، کنتراست بالا بهترین انتخاب برای محتوای مهم است، زیرا به راحتی قابل مشاهده است. تاریک بر روی نور یا نور در تاریکی – ساده ترین خواندن آن است. استفاده از این ترکیب ممکن است هیجان انگیز نباشد اما قابل خواندن است.

تذکر:استفاده زیاد از کنتراست و تضاد زیاد بعد از مدتی باعث خستگی چشم و آشفتگی مخاطبانتان می‌شود. پس از این حالت فقط به صورت موردی و در مواقعی استفاده کنید که می‌خواهید حواس‌ها را به یکجای خاص هدایت کنید.

طراحان اغلب تکنیک های کنتراست کمتری را انتخاب می کنند. آنها دوست دارند همه چیز را زیبا نگاه دارند، اما زیبایی همیشه برای خوانایی آسان نیست. ترکیبی از رنگ های مشابه در تنه و پس زمینه بسیار محبوب است اما خوانایی نوشته را کم می‌کند.

سعی کنید تعادل بین طرح های رنگی زیبا و خوانایی را برای وضوح بهینه در تصاویر خود پیدا کنید. در کتاب روانشناسی رنگ‌ها در کسب‌و‌کار اینترنتی در این خصوص برای شما توضیح داده ایم.

یک هشدار جدی برای شما: محتوای زیبایی که قابل خواندن نیست محکوم به شکست است.

از 2 یا 3 رنگ استفاده کنید.

همین کار ساده در بلند مدت تاثیر بهتری بر مخاطبان شما خواهد گذاشت. اگر در استفاده از رنگها زیاده روی کنید باعث بی اعتمادی مخاطبانتان می‌شوید.
استفاده از رنگ‌های متضاد توجه ها را جلب کنید:

هنگامی که چشم انسان یک نقاشی پر از انواع مختلف سبزی را می بیند، با دیدن کمی قرمز به خوبی شگفت زده می شود. چرا؟

از آنجا که قرمز رنگ مخالف سبز است. هنگامی که چشم به بسیاری از رنگ های مشابه نگاه می کند، می خواهد جلوه بصری را ببیند. استفاده از رنگهای متضاد، ساده ترین راه برای به دست آوردن چیزی برای برجسته کردن است. از آنها با احتیاط استفاده کنید تا باعث سرخوردگی و آشفتگی مخاطبانتان نشوید.

اگر شما از50٪ نارنجی و 50٪قرمز استفاده کنید، هیچ رنگی برنده نمیشود و باعث برانگیختن چشم نمیشود.

راهنمایی: یک رنگ اصلی را به عنوان رنگ اصلی خود انتخاب کنید و سپس آن را با رنگ مکمل آن استفاده کنید. این یک جفت رنگ زیبا را فراهم می کند، اما چشم های شما هم به رنگ مخالف می رسد.

کاربرد رنگ در بازاریابی

رنگ یک ابزار ضروری است چرا که بررفتار شما و مخاطبانتان تاثیر می گذارد. رنگ چشم ما را به جایی که باید نگاه کند، میبرد.
رنگ به مخاطبان شما ما کمک می کند تصمیم بگیرد چه چیزی مهم است و چه چیزی مهم نیست. به همین دلیل، اگر می‌خواهید که بیشتر بفروشید، باید بدانید که چگونه از رنگ‌ها استفاده کنید.

امیدوارم که از مطالعه مقاله روانشناسی رنگها لذت برده باشید. اگر به دنبال یک راهکار عملی برای استفاده از روانشناسی رنگها هستید، پیشنهاد می‌کنم در دوره‌ی روانشناسی رنگ‌ها شرکت کنید.

دانلود کتاب روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *