نماد اعتماد الکترونیکی چیست و آیا گرفتن آن ضرورت دارد؟

نماد اعتماد الکترونیک مجوزی است که از طرف سازمان صنعت معدن و تجارت صادر می‌شود. وقتی که یک وب سایت یا فروشگاه نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت می‌کند، تحت نظارت این سازمان قرار می گیرد. اگر سایتهایی که نماد اعتماد دارند پول دریافت کنند و در ازای آن کالا یا خدمات ارائه ندهند، خریدار می‌تواند به راحتی شکایت کند و مراحل قانونی کار را طی کند.

با توجه به اینکه سایتهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی تحت نظارت قرار می‌گیرند و  از آنها مدارک شناسایی دریافت می‌شود، می‌توانید با اطمینان بیشتری نسبت به سایتهای ناشناس از آنها خرید کنید.

به فایل صوتی زیر گوش کنید و سپس ادامه‌ی مقاله را مطالعه نمایید.

شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

چگونه نماد اعتماد الکترونیکی برای سایتمان دریافت کنیم؟

برای دریافت نماد اعتماد کافی است که به سایت enamad مراجعه کنید و در آن ثبت نام کنید. در این سایت شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی به طور کامل توضیح داده شده است. سپس مدارک خود را (نظیر عکس کارت ملی، اطلاعات تماس، اطلاعات کسب و کار و …) را بارگذاری می‌کنید و پس از طی مراحل اداری و اعتبارسنجی اطلاعات، می‌توانید نماد اعتماد دریافت کنید.

در این سایت می‌توانید به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی ثبت نام کنید. اگر به عنوان شخص حقیقی ثبت نام کنید، راحت‌تر می توانید نماد اعتماد دریافت کنید.

آیا گرفتن نماد اعتماد فروش شما را افزایش می‌دهد؟

پاسخ به این سوال هم بله است و هم خیر،

مهمترین عامل در افزایش فروش، بازاریابی اصولی و تلاش برای داشتن مشتریان راضی است. اگر شما از انواع نهادهای دولتی و غیر دولتی مجوز داشته باشید اما مشتری از شما راضی نباشد، حتما شکست می‌خورید. (البته به غیر از خدمات انحصاری مثل ایران خودرو و … که رقیبی در بازار ندارند!)

اگر رقیب دارید، برای رسیدن به موفقیت باید تلاش زیادی کنید.

در محیط اینترنت سایتهای زیادی وجود دارند که علیرغم اینکه نماد اعتماد الکترونیکی ندارند، اما در کسب و کارشان بسیار موفق هستند.

آیا برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی گرفتن نماد اعتماد الزامی است؟

خیر، در شروع راه شما می‌توانید بدون اخذ هیچ مجوز خاصی کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید. همچنین می‌توانید خیلی راحت برای وب سایت یا فروشگاه اینترنتی خود درگاه پرداخت آنلاین راه اندازی کنید که کاربران سایتتان بتوانند با داشتن کارت بانکی و رمز دوم، به صورت آنلاین از شما خرید کنند.

اینماد فروشگاه اینترنتیمتاسفانه برخی سایتهای منفعت طلب، برای کسب درآمد بیشتر به کاربران می‌گویند که برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین حتما باید مجوزهای خاص یا نماد اعتماد داشته باشند. در صورتی که همانطور که قبلا اشاره شد، برای راه اندازی نیازی به وقت گذاشتن و درگیر شدن با روال قانونی اخذ مجوز ندارید. بلکه در شروع کار بهتر است روی خدمات و محصولاتتان تمرکز کنید.

اما در ادامه در صورتی که احساس نیاز کردید می‌توانید برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کنید تا مجوزهای لازم را دریافت کنید. دریافت این مجوزها در مراحل بعد می‌تواند تاثیر مثبتی بر کسب‌و‌کار شما بگذارد.

دریافت اینماد چقدر هزینه دارد؟

هزینه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

برخلاف تصور عموم، اگر خودتان برای دریافت نماد اعتماد اقدام کنید، هزینه گرفتن ای نماد کاهش میابد و با هزینه‌ای کمتر می‌توانید نماداعتماد خود را دریافت کنید. اما برای اینکه بتوانید خودتان نماد را دریافت کنید علاوه بر پرداخت تعرفه‌های مصوب اینماد، نیاز به صرف چندین ساعت زمان و کمی دانش فنی دارید.

مهمترین عاملی که بر روی هزینه‌ی دریافت نماد اعتماد تاثیر می‌گذارد، هزینه‌ای است که دولت بابت اعطا نماد از شما دریافت می‌کند (متاسفانه این هزینه از ابتدای سال به شکل قابل توجهی افزایش یافته است)، همچنین در صورتی که فرد دیگری بخواهد برای شما نماد اعتماد را دریافت کند، هزینه‌ای را بابت پیگیری‌ها، صرف زمان  و انجام تنظیمات مختلف در سایت شما در نظر می‌گیرد که آن نیز بر روی هزینه تمام شده تاثیرگذار است.

دقت داشته باشید که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نیاز به پرداخت تعرفه مصوب اینماد (حدود 175 هزار تومان ) و پرداخت هزینه‌های متفرقه نظیر هزینه پست نامه اعتبار سنجی (حدود 20 الی 30 تومان) و هزینه های فنی قرار دادن کد اینماد در سایت دارید. (هزینه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای افرادی که از پلن‌های پیشرفته طراحی سایت ما استفاده می کنند رایگان است و افراد دیگر می‌توانند از طریق صفحه تماس با ما یا ارسال پیام در واتساپ خط 09213808492 درخواست دهند تا با توجه به وضعیت سایت و زمینه فعالیت آنها برآورد زمان و هزینه را برایشان انجام دهیم)

آیا سایتهای فروشگاهی می‌توانند بدون داشتن نماد اعتماد الکترونیکی فعالیت کنند و کسب درآمد کنند؟

بله. شما می‌توانید با درگاه‌های واسطه معتبر مثل زرین پال، پارس پال و … همکاری کنید و درگاه پرداخت آنلاین سایتتان را فعال کنید.

برای بحث اعتماد سازی و اینکه مشتری را متقاعد کنید که به شما اعتماد کند و خریدش را از شما انجام دهد، نیاز به رعایت نکات زیادی در سایتتان دارید. اما داشتن نماد اعتماد هم می‌تواند در جلب اعتماد کاربران تاثیرگذار باشد و فروش شما را افزایش دهد.

آیا می‌توان بدون ثبت شرکت و داشتن محل کار، نماد اعتماد دریافت کرد؟

بله، شما می‌توانید آدرس منزل خود را وارد کنید و آنجا را به عنوان محل فعالیت خود معرفی کنید. لازم است که شما آدرس، شماره تلفن ثابت و شماره تلفن همراه خود را در سامانه‌ی اینماد ثبت کنید تا اطلاعات مربوط به شما ثبت شود.

چند نوع نماد اعتماد وجود دارد و کدام یک مناسب با کسب‌و‌کار شماست؟

در مجموع سه نوع نماد اعتماد وجود دارد.

انواع نماد اعتمادنماد اعتماد بدون ستاره: 

نماد بدون ستاره مخصوص کسب‌و‌کارهای نوپا است و نسبت به نماد یک ستاره و دو ستاره از اعتبار کمتری برخوردار است.

نماد اعتماد یک ستاره:

رایج‌ترین نوع نماد اعتماد که اغلب کسب‌و‌کارها از آن استفاده می‌کنند نماد اعتماد یک ستاره است. پیشنهاد ما به شما این است که اگر می‌خواهید نماد اعتماد دریافت کنید، به سراغ این گزینه بروید.

نماد اعتماد دو ستاره:

نماد اعتماد دو ستاره نسبت و نمادهای قبلی از اعتبار بیشتری برخوردار است. اگر می‌خواهید برای سایتتان نماد دوستاره  بگیرید باید برای سایتتان گواهینامه‌ی ssl غیر رایگان بگیرید.

گواهینامه ssl بر روی افزایش سطح امنیت اطلاعات کاربران سایت تاثیر زیادی دارد و سایتهایی که از ssl استفاده می‌کنند، در کنار آدرس سایتشان علامت فل سبز رنگ نمایش داده می‌شود.

دریافت گواهینامه‌ی ssl

دو نوع گواهینامه ssl وجود دارد، رایگان و غیر رایگان.

اگر از نوع رایگان استفاده می‌کنید نمی‌توانید نماد اعتماد دوستاره دریافت کنید.

برای اینکه بدانید ssl چیست و چه کمکی به شما می‌کند، کلیک کنید.

از کجا بفهمیم نماد اعتماد الکترونیکی واقعی است؟

برای تشخیص اصالت و استعلام نماد اعتماد الکترونیکی کافی است که روی تصویر نماد کلیک کنید. اگر با کلیک بر لوگو نماد که معمولا در پایین سایت قرار می‌گیرد، صفحه شناسنامه اینماد که با آدرس اینترنتی trustseal.enamad.ir شروع می‌شود، باز شد و نام و آدرس سایت مورد نظر را در آن صفحه دیدید، نماد اصالت دارد.

همچنین در سایت نماد اعماد الکترونیک بخشی وجود دارد که شما می‌توانید آدرس سایت‌های مختلف را وارد کنید و در همان صفحه وضعیت مجوز آنها را به شما نشان می‌دهد.

امیدوارم که این مقاله به درد شما خورده باشد و متوجه شده باشید که نماد اعتماد الکترونیکی چیست و چه کاربردی برای شما دارد. اگر در مورد نماد اعتماد الکترونیک سوالی دارید در انتهای همین صفحه بپرسید. همچنین اگر قبلا نسبت به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کرده‌اید، اما مشکل عدم نمایش اینماد در سایتتان دارید کلیک کنید.

21 دیدگاه در نماد اعتماد الکترونیکی چیست و آیا گرفتن آن ضرورت دارد؟

  1. بهرامی

    سلام بر مهندس عزیز
    من اینماد را گرفته ام اما هر کاری می کنم در قالب پورتو در بخش فوتر نمایش نمی دهد. من از گزینه های html و یا js استفاده می کنم . کد را در این ساختار کپی کرده ام اما هیچ اتفاقی نمی افتد.
    ممنون

  2. علیرضا

    سلام وقتتون بخیر . اگر کلا برای وبسایتمون (فرض کنید 5 سال گذشته و سایت هنوز درآمد خوبی داره) اینماد نگیریم آیا به مشکل میخوریم ؟ از لحاظ قانونی مشکلی داره ؟ ممنون میشم توضیح بدید که اگر کلا دریافت نکنیم مشکلاتی که ممکنه به وجود بیاد چی هستش . ارادتمند شما دوست عزیزم .

    • امیر ارسلان بهنام

      سلام وقت شما هم بخیر. بستگی به حوزه‌ی کاری سایت شما و محصولات و خدماتی که عرضه می‌کنید دارد.
      در مجموع کسب و کارهای اینترنتی که مکان فیزیکی مشخصی برای کسب دارند، بهتر است از سایت ساماندهی، اینماد و اتجادیه کسب و کارهای اینترنتی مجوز دریافت کنند.

  3. علی

    سلام وقتتون بخیر باشه؛
    ایا پلیس فتا با فروشگاه های اینترنتی بدون اینماد برخورد میکنه؟
    و ایا به لحاظ قانونی داشتن اینماد ضروریه؟

    • امیر ارسلان بهنام

      سلام وقت شما بخیر
      در حال حاضر ضروری نیست. پلیس فتا با فروشگاه هایی برخورد می کند که از اعتماد مردم سوء استفاده کنند و از آنها شکایت بشه

    • ارسلان بهنام

      درود بر شما،
      9 درصد مالیات بر ارزش افزوده (البته تا این لحظه الزامی برای پرداخت مالیات آن هم برای سایت‌های نوپا وجود ندارد.)

  4. م ب

    با سلام
    نماد اعتماد الکترونیکی خاموش (بدون ستاره و طوسی رنگ) به چه معناست؟ آیا میتوان هنگام خرید به آن اعتماد کرد؟

    • ارسلان بهنام

      سلام،
      خیر،
      با کلیک بر روی نماد اعتماد باید شناسنامه اطلاعات فرد در سایت اینماد برای شما نمایش داده شود. بسیاری از افراد لوگو نماد اعتماد را جعل می‌کنند. که غیر قانونی است و قابل پیگیری از سمت پلیس فتا هست.

      • م ب

        ممنونم از پاسختون.نه فقط عکس نیست. لوگو قابل کلیک هست و وارد خود سایت اینماد میشه و اطلاعات و شناسنامه و تاریخ اعتبار هم داره فقط فاقد ستاره است و به رنگ طوسیه. آیا همین نماد موقت برای خرید قابل اعتماده؟

        • ارسلان بهنام

          نماد بدون ستاره معمولا برای کسب و کارهای نوپا استفاده می‌شود و چندان رایج نیست.
          اما اگر مشخصات فروشنده را در اینماد می‌آورد قابل اعتماد است.
          موفق باشید

    • ارسلان بهنام

      درود بر شما،
      در مراحل اولیه نیازی نیست. اما پس از مدتی که توانستید از فروشگاه به درآمد برسید این کار را انجام دهید و مجوز‌های مربوطه را بگیرید.

  5. معین

    سلام
    ممنون از توضیحات خوب و جامعتون
    خواستم ببینم مالیات برای فروشگاه های اینترنتی چطور محاسبه میشه و اینکه اگر نماد نگیریم اصلا کسی کاری به فروشگاهمون نداره و مالیات هم نمیخواد بدیم ؟؟؟

    • ارسلان بهنام

      سلام.
      درود بر شما، اگردرگاه پرداخت مستقیم بگیرید تراکنشهای شما برای اداره مالیات ارسال می‌شه. در مورد درگاه‌های واسطه خود به خود این اتفاق نمی‌افته اما تمامی اطلاعات و تراکنش‌های شما ثبت می شود و اگر زمانی دارایی بخواهد پیگیری کند به راحتی می‌تواند.
      از نظر مالیات فعلا نیازی نیست.

    • ارسلان بهنام

      درود بر شما،
      در حال حاضر 3 نوع نماد قابل دریافت است.
      1- نماد بدون ستاره که برای کسب و کارهای کوچک و نوپا مناسب است.
      2-نماد یک ستاره که با ثبت نام در سایت اینماد و ارسال یکسری مدارک می توانید آن را دریافت کنید.
      3-نماد دو ستاره که برای دریافت این نماد حتما باید گواهی ssl یکساله برای سایتتان تهیه کرده باشید.(ssl همان قفل سبز رنگی است که در کنار آدرس برخی سایتها نمایش داده می‌شود.)
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *