درود بر شما دوستان عزیز

امروز یک ویدئوی رایگان، از دوره‌ی آموزشی روانشناسی رنگها برای شما انتخاب کرده‌ام که متوجه شوید چگونه، مفهوم و پیام یک رنگ در شرایط مختلف تغییر می‌کند.

پیشنهاد می‌کنم که این ویدئوی ارزشمند را از دست ندهید.

متن زیر توضیحات ویدئوی بالا است و اگر امکان تماشای ویدئو را ندارید می‌توانید آن را مطالعه کنید.

در جلسه‌ی پیش یک سؤالی به‌وجود آمد و آن سؤال این بود که اگر رنگ آبی، رنگی خیلی محبوب است و هم موردعلاقة مردان و زنان است، چرا ماشین‌هایی به رنگ آبی زیاد نیست؟

و عمدتاً الان از رنگ سفید استفاده می‌شود.

یا به‌عنوان مثال دیگر، اگر که رنگ نارنجی برای توجیه کالاهای ارزان قیمت دارد استفاده می‌شود چرا ما می‌بینیم که یک خودروی خیلی لوکس مثل لامبورگینی با رنگ نارنجی تولید می‌شود و وارد بازار می‌شود و مشتریان خودش را هم دارد.

داخل این ویدیو می‌خواهم به این سوال پاسخ دهم و پیشنهاد می‌کنم که حتماً تا انتهای این ویدیو را ببینید.

برای اینکه پاسخ این سؤال را خیلی شفاف برایتان بگویم اجازه بدهید که یک مثال بزنم تا با تأثیر شرایط و موقعیت در انتخاب رنگ مناسب بیشتر آشنا شوید. فرض کنید که سن شما بین 20 تا 30 سال است و در مقطع جوانان قرار گرفتید.

بعضی از شما خواه‌ناخواه در این سن هستید، بعضی از شما ممکن است که این سن را گذرانده باشید و الان من به شما پشنهاد می‌کنم که چند سال به عقب برگردید و خودتان را در آن شرایط قرار دهید. بعضی از شما ممکن است کوچک‌تر از این بازة سنی باشید و به زودی به این سن که سن جوانی است می‌رسید.

از شما می‌خواهم تصور کنید که داخل یک پارک قدم می‌زنید و یک نفر می‌آید و یک گل سرخ به شما می‌دهد، حالا اینکه شما یک گل سرخ دارید از ایشان دریافت می‌کنید چه پیام یا مفهومی دارد؟ و شما باید چه فکری پیش خودتان بکنید؟

در این‌حالت ممکن است حالت‌های بسیار زیادی به‌وجود بیاید؛

مورد اول این است: فرض کنید کسی که گل را به شما می‌دهد جنس مخالف باشد، خُب پیامی که در این حالت به شما منتقل می‌شود با زمانی‌که یک نفر همجنس خودتان این گل را به شما بدهد خیلی فرق می‌کند.

یا به‌عنوان مثال دیگر سن طرف مقابل هم هست، فرض کنید یک آقا یا خانم 50 یا 60 ساله دارد این گل را به شما می‌دهد. پس ببینید با توجه به سن طرف مقابل این پیام کاملاً متفاوت می‌شود.

فرض کنید خواهر یا برادر شما این گل را به شما می‌دهد، خُب چیزی که طبیعی است این است که در تمامی این حالت‌ها یک گل قرمز به شما داده شده است ولی باتوجه به اینکه چه کسی و در چه شرایطی آمده این گل را شما داده، برداشت شما متفاوت شده و مفاهیم مختلفی ممکن است در ذهن شما به‌وجود بیاید.

برای اینکه در رابطه با شرایط هم توضیح بدهم می‌توانید فرض کنید که این گل را در مقطع تعطیلات عید نوروز و به یک مناسبت خاص دارید دریافت می‌کنید، مفهومی که در این لحظه دارید خیلی متفاوت است با این‌که شما یک گل را در روز تولدتان از یک نفر دریافت بکنید.

الان متوجه شدید که اینکه در چه زمانی و در چه موقعیتی و از چه کسی این گل را دریافت کنید کاملاً مفاهیم متفاوتی را به‌وجود می‌آورد و اصلاً بعضی وقت‌ها ممکن است پیام‌ها کاملاً برعکس شود.

در رابطه با استفاده از روانشناسی رنگ‌ها هم این موضوع کاملاً صادق است و همین‌طور که می‌دانید ما داریم می‌گوییم که رنگ نارنجی برای کالاهای ارزان‌قیمت استفاده می‌شود، اما شرکتی مثل لامبورگینی آمده و پیش‌زمینه‌ای را قبلاً در ذهن مخاطبانش ایجاد کرده است و زمانی که یک ماشین لوکس را با رنگ نارنجی وارد بازار می‌کند،

مخاطبان این شرکت پیش‌زمینه ذهنی دارند و رنگی که در واقع این ماشین دارد که همان رنگ نارنجی است، مفهوم رنگ قرمز را به‌نوعی دارد القاء می‌کند و به فرد این را می‌رساند که این ماشین یک ماشین بسیار سریع و چالاک است و آن فرد هم حاضر می‌شود هزینه‌های بسیار بالایی را برای این ماشین پرداخت کند.

یا خُب خیلی وقت‌ها می‌بینیم که از رنگ آبی برای کارهای متفاوتی استفاده می‌شود ولی برای ماشین از این رنگ خیلی استقبال نمی‌شود، دلیلش دقیقاً برمی‌گردد به اینکه ما داریم از رنگ کجا؟، در چه شرایطی؟ و برای چه چیزی استفاده می‌کنیم.

هیچ‌وقت نمی‌توانیم یک نسخه واحد بچینیم و بگوییم که مثلاً رنگ بنفش خوب است، باید از آن استفاده کنید و رنگ قهوه‌ای خوب نیست و نباید از آن استفاده کنید، این کاملاً غلط است.

تا این لحظه یاد گرفتید که با توجه به شرایط، موقعیت و جایگاهی که شما در ذهن دیگران دارید می‌توانید از رنگ‌های متفاوتی استفاده کنید و این رنگ‌ها مفاهیم کاملاً متفاوتی را به مخاطب منتقل کند.

یک نکته بسیار مهم دیگر هم وجود دارد در رابطه با روانشناسی نماد و اشکال که می‌خواهم داخل ویدیوی بعدی به شما توضیح بدهم. گاهی اوقات ممکن است که شما از یک رنگ خاص در مثلاً یک شکل خاص استفاده کنید یا در یک لوگوی خاص استفاده کنید و نتیجه بسیار خوبی بگیرید ولی می‌آیید از همان رنگ در یک شکل دیگر و در یک لوگوی دیگر و یا در یک دیزاینی که دارید برای یک ساختمان استفاده می‌کنید، اجرا می‌کنید و نتیجه بسیار ضعیفی می‌گیرید.

برای اینکه با این مورد هم آشنا شوید پیشنهاد می‌کنم ویدیوی بعدی که روانشناسی نماد و اشکال است را حتماً مشاهده کنید.