ویدئو رابطه برد برد را ببینید و یاد بگیرید چگونه با مشتری خود برخورد کنید که بتوانید موفق شوید.
در ویدئو زیر در مورد انواع روابط با مشتری صحبت کرده ام،
ویدئو زیر را ببینید و نظرات خود را در بخش کامنت ها (انتهای همین صفحه) مطرح کنید.
رابطهی برد برد (win-win) چیست؟
رابطهی برد برد به نوعی از رابطه بین خریدار و فروشنده گفته میشود. در این رابطه فروشنده از بابت فروش محصول (کالا یا خدمت) خود خوشحال است و سود کرده است.خریدار نیز بخاطر خرید خود خوشحال است.
در رابطهی برد-برد، خریدار از خرید خود کاملا راضی است و در ازای پرداخت پول، خدمات و کالاهایی را دریافت میکند که ارزشش به مراتب بیشتر از وجهی است که پرداخت کرده.
با انواع روابط با مشتری آشنا شوید:
1-رابطهی برد-باخت:
این رابطه به برد فروشنده و باخت خریدار منجر میشود.
در این نوع رابطه فروشنده مبلغی را از خریدار دریافت میکند که اصلا عادلانه نیست و خریدار بابت پرداخت آن به زودی ناراضی و پشیمان می شود. کمپانی های سایپا و ایران خودرو نمونه هایی از شرکت هایی هستند که رابطهی برد باخت با مشتری خود دارند.
این شرکتها در عوض پولی که از مشتریان خود دریافت میکنند کالا و خدمات مناسبی را ارائه نمیکنند. شرکت هایی که رابطهی برد-باخت با مشتریان خود دارند محکوم به شکست هستند و به زودی نابود میشوند.
البته دلیل اینکه ایران خودرو و سایپا هنوز سرپا هستند به خاطر انحصاری بودن بازار آنهاست.
اگر شما به عنوان یک کارآفرین چنین روابطی با مشتریان خود داشته باشید مطمئن باشید که به زودی نابود می شوید.
2-رابطهی باخت-برد:
این رابطه به برد خریدار و باخت فروشنده منجر میشود.
این اتفاق وقتی می افتد که شما برای معرفی خود و جلب توجه، کالاها و خدمات خود را کمتر از قیمت بازار و با ضرر به فروش میرسانید. در این حالت مشتری از خرید خود راضی است چون با پرداخت مبلغی کم، کالا یا خدمتی باارزش دریافت کرده است.
این رابطه در بلند مدت باعث ضرر زیاد و شکست شما میشود. اما گاهی اوقات برای تبلیغات و رقابت با سایر رقیبان، میتوان از این استراتژی استفاده کرد.
3-رابطهی باخت-باخت:
این اتفاق معمولا وقتی میافتد که به دلیل کاهش بهای دلار و یا دلایل سیاسی، قیمت یکسری اجناس کاهش پیدا میکند و فروشندگان مجبورند، با قیمتی کمتر از قیمت خرید، محصول خود را بفروشند.
در این حالت چون فروشنده ضرر میکند ممکن است کالای خود را با قیمتی بالاتر از قیمت استاندارد بازار به مشتری قالب کند.
در این حالت هم فروشنده ضرر کرده است (زیرا کالا را باضرر فروخته است.) و هم خریدار ضرر می کند (زیرا مبلغی بیشتر از آن چیزی که باید پرداخت میکرده، پرداخت کرده است.)
این نوع رابطه بسیار خطرناک است و شما را به سمت نابودی میکشاند.
سعی کنید وقتی که قرار است وارد رابطهی باخت-باخت با مشتری شوید، باخت مشتری را به برد تبدیل کنید. رابطه را به باخت برد تبدیل کنید تا هم یک استراتژی تبلیغاتی انجام داده باشید و هم اینکه حداقل رضایت مشتری را به دست میآورید.
با انجام این کار ممکن است موقتا ضرر کنید، اما مشتری راضی به شما وفادار میشود و همراه با خود، خریداران بیشتری را می آورد.
4-رابطهی برد-برد:
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره گردید، این نوع رابطه هم به نفع خریدار است و هم به نفع فروشنده.
اگر شما رابطهی برد برد با مخاطبان خود داشته باشید، به کمال میرسید و موفقیت شما حتمی است.
اما نوع دیگری از رابطه وجود دارد، به نام رابطهی برد-برد-برد.
در تصویر زیر خلاصهای از توضیحات بالا را مشاهده میکنید.
قبل از اینکه آن ویدئو را مشاهده کنید، نظر و دیدگاه خودتان را در انتهای همین صفحه بنویسید.
ممنونم از توضیحات کاملتون
آقای بهنام عزیز ممنون از مبحث سر شار از نکات ارزشمندتون ، واقعا اگه این رابطه یعنی برد برد رعایت بشه کسب و کار واقعا هم سود آور میشه و هم پیشرفت میکنه .
دقیقا همینطوره.
در روابط برد برد رضایت طرفین وجود داره که از پول بسیار مهمتره.
در ویدئو برد برد برد که فردا منتشر می کنیم در مورد نوعی از رابطه با مشتری توضیح میدیم که شکوفایی و پیشرفت جامعه را هم به دنبال داره.