اگر میخواهید در مورد تست روانشناسی رنگها بدانید، در این مقاله از دو جنبه این تست را بررسی کردهام.
1- بررسی کلی تست روانشناسی رنگها بر روی عموم مردم و نتایج کلی آن (ویدئو زیر را هم ببینید تا دیدتان نسبت به رنگها و کاربرد آن باز تر شود.)
2- تست روانشناسی رنگها بر روی خودتان و معرفی تستهای معتبری که میتوانند به شما کمک کنند.
حالا بریم سراغ مورد اول:
1- بررسی کلی تست روانشناسی رنگها بر روی عموم مردم و نتایج کلی آن
تست روانشناسی رنگ
در مورد روانشناسی رنگها به این نکته دقت داشته باشید که رنگها برای افراد مختلف و در شرایط متفاوت میتواند مفهومی متفاوت را منتقل کند. این دقیقا همان درسی است که از تست روانشناسی رنگها که بر روی مردم جهان انجام شد یاد میگیریم.
آن چیزی که داخل این ویدیو میخواهم در موردش صحبت کنم این است که شما اول از همه باید ببینید که مخاطبانتان مرد هستند یا زن، باید ببینید که این مردم چندساله هستند و عمدتاً مخاطبان شما آیا جوانها هستند یا میانسالها هستند یا افراد 60 یا 70 ساله و با توجه به این موارد شما میتوانید تصمیم بگیرید که چه رنگبندیای مناسبتر است و با توجه به موقعیت، از رنگی مناسب استفاده کنید.
یک تحقیق بینالمللی در سراسر دنیا انجامشده است و در این تحقیق از مردم کشورهای مختلف درخواستشده است که در این نظرسنجیها شرکت کنند و نمودارهایی که از این به بعد با هم بررسی میکنیم نتیجه تجزیهوتحلیل و بررسی نظر افراد متفاوتی است که از سراسر دنیا در این نظرسنجیها شرکت کردهاند.
در نموداری که اینجا مشاهده میکنید بازة سنی شرکتکنندهها را میبینید که ما تعدادی از افراد را بین سن 1تا 18 سال داشتیم، تعدادی را از سن 19 تا24 سال داشتیم و به همین ترتیب در بازههای سنی مختلف افراد مختلفی را بررسی کردهایم.
وقتیکه این تحقیق انجام شد به این نتیجه رسیدیم که چه رنگهایی بین این مردم محبوبیتهای بیشتری دارد. یعنی اگر نگاه کلی به نمودار داشته باشیم، از نظرسنجیها این نمودار بهدست میآید که از بین تمامی رنگها، رنگ آبی بیشترین محبوبیت را در سراسر دنیا دارد،
بعد از آن شاید رنگ سبز یا بنفش محبوبیت بالاتری داشته باشد و رنگهای دیگری که در این نمودار مشاهده میکنید در ردههای بعدی قرار میگیرد. این نمودار به ما نشان میدهد که آبی از همه رنگها محبوبتر است و اگر که ما از آن استفاده کنیم، به دلیل اینکه ذاتا رنگ جذابی است، از انتخاب آن پشیمان نخواهیم شد..
در نمودار بالا آمدیم و خانمهایی که در این نظرسنجی شرکت کردند را بهصورت جداگانه بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که از این افراد 35% به رنگ آبی رأی دادند، 23% به رنگ بنفش و بعد از آن 14% به رنگ سبز و به همین ترتیب شما میبینید که رنگهای دیگری هم در این نمودار وجود دارد.
اما نتیجهای که از این نمودار میتوانیم بگیریم این است که اگر مخاطبان ما خانمها هستند و ما میخواهیم آنها را درگیر کنیم شاید استفاده از رنگ صورتی خیلی کارا نباشد، به دلیل اینکه در نظرسنجی هیچکس به رنگ صورتی بهعنوان یک رنگ محبوب رأی نداده است. این دقیقاً برخلاف آن چیزی است که خیلی از افراد فکر میکنند.
تست روانشناسی رنگ بر آقایان
همینطور که در این نمودار میبینید رنگ آبی در بین آقایان بسیار محبوبتر است و بعد از آبی، مشکی جایگاه دوم را دارد و این نشاندهندة این است که اگر قرار است ما بیاییم و کالایی را کار کنیم که مخاطبان آقا را هدف گرفته است احتمالاً رنگ آبی یا مشکی و البته رنگ سبز که آنهم 14% است میتواند موفقتر باشد و نتیجهی بهتری برای ما داشته باشد.
در نمودار قبل دیدیم که رنگ بنفش یک رنگ پرطرفدار در بین خانمها است اما در بین آقایان این رنگ طرفدار خیلی زیادی ندارد و اگر که مشتریان ما آقایان هستند شاید بهتر باشد که از رنگ بنفش خیلی استفاده نکینم.
البته اینها را بهعنوان نتیجه قطعی در نظر نگیرید. به این دلیل که توضیحات دیگری هم باید به شما بدهم که خیلی بهتر و دقیقتر بتوانید با مفهوم رنگها و اینکه کدام رنگها برای چه افرادی مناسب است تصمیمگیری کنید.
به شما پیشنهاد میکنم برای کسب اطلاعات دقیق در این مورد کتاب الکترونیکی روانشناسی رنگها را مطالعه کنید.(کافی است که روی عکس زیر کلیک کنید)
در نمودار بعد نظرسنجی انجامشده که از خانمها پرسیدهاند که از چه رنگهایی بدتان میآید و آن رنگها را دوست ندارید و همینطور که میبینید در بین خانمها رنگ نارنجی در رتبه اول است،
رنگ قهوهای در رتبه دوم و به همین ترتیب رنگهای دیگر را مشاهده میکنید که خانمها بهصورت کلی گفتهاند که ما از این رنگها خوشمان نمیآید و علاقهای به آنها نداریم.
و در نمودار بعد هم این نظرسنجی را در مورد آقایان میبینیم که همانطور که مشاهده میکنید رنگ قهوهای، بنفش و نارنجی، جزو رنگهایی است که آقایان تمایل زیادی به آنها ندارند و موردعلاقة آقایان نیست.
خُب پس تا اینجای کار متوجه شدهایم که باید مخاطبانمان را تفکیک کنیم و ببینیم بیشتر مشتریان ما آقایان هستند یا خانمها و از رنگی استفاده کنیم که موردعلاقة این افراد باشد.
اما فاکتور دیگری هم که در انتخاب رنگ مناسب تأثیر میگذارد بحث سن است که خیلی مهم است و اگر قرار است که شما بیایید و یک رنگبندی را برای فروش محصولتان طراحی کنید حتماً باید بازهی سنی مخاطبانتان را هم درنظر بگیرید.
ممکن است شما کالایی را برای کودکان زیر 5 سال طراحی کنید، خُب قطعاً رنگبندیای که در این حالت استفاده میشود خیلی فرق میکند با زمانیکه شما میخواهید محصولی را برای افراد بالای 60 سال تولید کنید.
اما سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد:
با بررسی نمودارهای بالا متوجه شدیم که برخی رنگها کم طرفدار است. اما با کمال تعجب میبینیم که از این رنگها برای دوخت لباس، طراحی دکوراسیون، و یا فروش محصولات استفاده میشود…
برای پاسخ به این سوال باید به یک ضرب المثل قدیمی توجه کنید…
((هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد))
در مورد کاربرد رنگها نیز دقیقا همین موضوع صادق است.با توجه به اینکه از هر رنگ در کجا، و تحت چه شرایطی استفاده می کنید، مفهوم و پیام رنگها عوض میشود.
به شما پیشنهاد میکنم برای کسب اطلاعات بیشتر نسخه الکترونیکی یا کتاب چاپی روانشناسی رنگها را بررسی کنید.
در نموداری که اینجا مشاهده میکنید رنگهای پرطرفدار در بازههای سنی متفاوت نمایش داده شده است. و شما با توجه به این نمودار میتوانید متوجه شوید که چه رنگی در چه بازهی سنی طرفدار بیشتری دارد و با توجه به بازة سنی مخاطبانتان بیایید و از آن رنگها استفاده کنید.
در تصویر زیر هم رنگهایی را میبینید که موردعلاقه نیستند. میبینیم که رنگ قهوهای، نارنجی و حتی بنفش چندان موردعلاقة خیلی از افراد نیست و شما با توجه به بازة سنی مخاطبانتان بهتر است که از این رنگها استفادة زیادی نکنید.
اگر بخواهم جمعبندیای از این ویدیو داشته باشم؛ ما تا الان فهمیدیم که بین خانمها و آقایان تفاوت وجود دارد و اگر که قرار است ما کالا یا خدمتی را بفروشیم باید اول بررسی کنیم و ببینیم مخاطبان ما آقایان هستند یا خانمها و بعد از آن هم باید به بازة سنی افراد هم توجه کنیم.
مثلاً اگر قرار است کالایی را به کودکان زیر 5 سال بفروشیم و مخاطبان ما این افراد هستند قاعدتاً باید از رنگهای تند مثل نارنجی، زرد و قرمز استفاده کنیم ولی اگر بخواهیم کالایی را به افراد بالای 60 سال بفروشیم شاید استفاده از رنگ آبی موفقتر باشد و بهتر بتواند کار فروش را برای ما انجام دهد.
البته شما میتوانید از نمودارهایی که بررسی شد در بحث کاربرد روانشناسی رنگها در خرید لباس، طراحی دکوراسیون و حتی رنگآمیزی منزل خودتان الگو بگیرید و از آنها استفاده کنید.
امیدوارم که این مقاله به دردتان خورده باشد و بتوانید از نتیجهی تست روانشناسی رنگها استفاده کنید. شما میتوانید سوال یا نظرتان را در بخش دیدگاهها مطرح کنید.
2- تست روانشناسی رنگها بر روی خودتان
قبل اینکه راجع به این نوع تست توضیح بدم به نکته زیر دقت کنید:
تستهای روانشناسی رنگ، یک ابزار سرگرمکننده نیست و باید با دقت و زیر نظر متخصص انجام شود.
تستهای روانشناسی رنگ، ابزاری هستند که بر اساس انتخاب رنگهای مختلف، به شما کمک میکنند تا به جنبههایی از شخصیت، احساسات و انگیزههای خود پی ببرید. این تستها بر این فرض استوار هستند که انتخاب رنگها میتواند نشاندهندهی حالات درونی و ویژگیهای شخصیتی افراد باشد.
چگونه تست روانشناسی رنگ کار میکند؟
در این تستها، به شما مجموعههایی از رنگها ارائه میشود و از شما خواسته میشود تا رنگهایی را که بیشترین یا کمترین جذابیت را برایتان دارند، انتخاب کنید. تحلیل این انتخابها، میتواند به روانشناس یا مشاور کمک کند تا به شما بینش بهتری در مورد خودتان بدهد.
چه چیزی را میتوان از تست روانشناسی رنگ فهمید؟
- احساسات: انتخاب رنگها میتواند نشاندهندهی احساسات غالب شما مانند شادی، غم، خشم یا آرامش باشد.
- انگیزهها: رنگها میتوانند به شما کمک کنند تا انگیزهها و اهداف خود را بهتر بشناسید.
- شخصیت: برخی از رنگها با ویژگیهای شخصیتی خاصی مانند برونگرایی، درونگرایی، خلاقیت یا منطق مرتبط هستند.
- حالات روانی: انتخاب رنگها میتواند نشانهای از حالات روانی مانند اضطراب، افسردگی یا استرس باشد.
مهمترین نکتهها درباره تست روانشناسی رنگ
- تفسیر جامع: تفسیر نتایج تست روانشناسی رنگ باید توسط یک متخصص انجام شود.
- ابزار مکمل: این تستها به تنهایی نمیتوانند یک تصویر کامل از شخصیت شما ارائه دهند و باید در کنار سایر ابزارهای روانشناسی مورد استفاده قرار گیرند.
- تغییرات شخصیتی: انتخاب رنگها میتواند با گذشت زمان تغییر کند و این نشاندهندهی تغییرات در شخصیت و حالات درونی شماست.
نمونههایی از تستهای روانشناسی رنگ
- تست لوشر: یکی از معروفترین تستهای روانشناسی رنگ است که به شما کمک میکند تا به نیازها، احساسات و تنشهای درونی خود پی ببرید.
- تست رنگهای هارتمن: این تست، شخصیت شما را بر اساس چهار رنگ اصلی دستهبندی میکند.
چه زمانی باید به تست روانشناسی رنگ روی آورد؟
- خودشناسی: اگر میخواهید درک بهتری از خودتان داشته باشید.
- مشاوره: اگر در زمینههای مختلف زندگی با مشکلاتی روبرو هستید.
- توسعه فردی: اگر به دنبال راههایی برای بهبود خود هستید.
امیدوارم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. به شما پیشنهاد میکنم در خصوص کاربرد روانشناسی رنگها و کاربرد آن در زندگیتان، حتما روی عکس زیر کلیک کنید و دوره روانشناسی رنگها را ببینید.