با روانشناسی رنگها معجزه کنید!

کتاب روانشناسی رنگها

متن زیر تایپ شده توضیحات ویدئو است. اگر امکان مشاهده ویدئو را ندارید می‌توانید متن زیر را مطالعه نمایید.

در داخل این ویدیو می‌خواهم در مورد پیام رنگ‌ها با شما صحبت کنم. اینکه چه رنگی، چه مفهومی را منتقل می‌کند و در چه موقعیتی می‌توانیم از چه رنگی استفاده کنیم.

همین‌طور که در این نمودار مشاهده می‌کنید رنگ‌هایی که برای القاء حس اعتماد کاربرد دارند را به شما نشان دادیم. رنگ آبی بیشترین تأثیر را در القاء حس اعتماد دارد،

بعد از آن رنگ سفید و بعد از رنگ سفید هم سبز را می‌بینیم که به میزان 11% این کار را انجام می‌دهد. اگر که دقت کرده باشید در مراکز درمانی عمدتاً از رنگ آبی استفاده می‌شود، داخل اتاق عمل‌ها، روپوش‌های پزشکان را اگر دقت بکنید از رنگ سبز استفاده شده و به‌همین دلیل است که خیلی از اوقات شما می‌بینید که از رنگ آبی، سفید و سبز استفاده می‌کنند تا حس اعتماد را در ذهن طرف مقابل به‌وجود بیاورند.

اگر که شما هم کاری را انجام می‌دهید که  می‌خواهید حس اعتماد را القاء کنید می‌توانید از این نمودار استفاده کنید و از رنگ‌هایی که مشاهده می‌کنید در طراحی لوگو، تبلیغات، طراحی وب‌سایت یا اپلیکیشن و یا حتی طراحی دکوراسیون استفاده کنید.

در این نمودار رنگ‌هایی را به شما نمایش دادیم که حس سرعت و هیجان را ایجاد می‌کنند. اگر که به کمپانی‌های بزرگ خودروسازی دقت کرده باشید قطعاً دیده‌اید که معروف‌ترین برندهای خودرو که دارند روی سرعت و هیجان تمرکز می‌کنند از رنگ‌بندی قرمز برای طراحی لوگو و طراحی محصولاتشان استفاده می‌کنند.

بعد از رنگ قرمز هم رنگ زرد تأثیر بسیار زیادی داشته و عمدتاً از رنگ قرمز و زرد برای ایجاد حس سرعت و هیجان استفاده می‌شود. اگر که شما بخواهید از رنگ قرمز استفاده کنید لزومی ندارد که حتماً بخواهید خودرو تولید کنید، ممکن است که شما ارائه دهنده سرویس اینترنت باشید و با استفاده از رنگ قرمز بخواهید این مفهوم را به مخاطب برسانید که سرویس‌های ما یا خدمات ما سرعت بالاتری دارند و مخاطب را هیجان‌زده بکنید، در این مواقع می‌توانید از این ترکیب استفاده کنید و برای کالاهایی که احساس می‌کنید قرار است مخاطب را تحریک کند و آن‌را به هیجان بیاورد می‌توانید از این ترکیب رنگ‌بندی استفاده کنید.

اما برای اجناس ارزان‌قیمت از چه رنگی استفاده می‌شود؟ طبق تحقیقی که انجام شده است برای کالاهای ارزان‌قیمت عمدتاً از رنگ نارنجی و زرد استفاده می‌شود و اگر ما کالایی داشته باشیم که قیمتش کم باشد و بخواهیم در نگاه اول این پیام را به مخاطب برسانیم که کالاها و خدمات ما ارزان قیمت هستند و شما می‌توانید با هزینه کم آنها را تهیه بکنید، بهترین گزینه برای ما رنگ نارنجی و زرد است.

کمپانی‌های بزرگی را می‌بینیم که از رنگ نارنجی مخصوصاً برای بازاریابی اجناسشان استفاده می‌کنند. حتی کمپانی‌های هواپیمایی‌ای وجود دارند که تمامی هواپیماهایشان را به رنگ نارنجی در آورده‌اند و بلیط‌هایی که می‌فروشند از تمامی‌شرکت‌های هواپیمایی ارزان‌تر است.

استفاده از این رنگ به این شرکت کمک کرده که خیلی راحت به مخاطبان خودش این مفهوم را برساند که کالاهای ما بسیار ارزان است و شما می‌توانید با هزینه کم یک بلیط هواپیما تهیه کنید. جای شما خالی چند وقت پیش به یک رستوران رفته‌بودم و دیدم که خیلی هوشمندانه در طراحی دکوراسیون داخلی این رستوران از ترکیب رنگ نارنجی، زرد و قهوه‌ای استفاده شده بود.

خیلی برایم جالب بود که قیمت غذاهای این رستوران بسیار مناسب بود و بسیار هم شلوغ بود.

شاید بتوانم بگویم که چندین متر صف به بیرون از مغازه ایشان کشیده شده بود و همه منتظر بودند تا شام خودشان را از این رستوران تهیه کنند. اینکه آن رستوران چقدر برای بحث رنگ‌بندی و طراحی دکوراسیونش هزینه کرده را نمی‌دانم اما چیزی که از آن مطمئنم این است که رنگ‌بندی مناسب در کنار خدمات خوب می‌تواند تأثیر زیادی بر روی موفقیت کسب و کارها بگذارد.

و اما داخل این نمودار، رنگ‌هایی را به شما نمایش دادیم که نشان‌دهنده کیفیت و تکنولوژی بالا هستند. اگر هدف ما این باشد که کیفیت بالا را به مخاطب القاء کنیم و این پیام را برسانیم که کالاهای ما کالاهای بسیار لوکس و با کیفیت است می‌توانیم از رنگ مشکی استفاده کنیم و همین‌طور که در این نمودار می‌بینید رنگ مشکی بیشترین تأثیر را در میان رنگ‌های دیگر داشته و این حس را به مخاطب القاء می‌کند که دارد کالایی با کیفیت و با تکنولوژی بالا تهیه می‌کند.

همین‌طور که می‌بینید در این نمودار هم رنگ آبی رتبه خوبی دارد و اگر ما بخواهیم این پیام را به مخاطب برسانیم می‌توانیم از رنگ آبی یا خاکستری هم استفاده بکنیم. سایر رنگ‌ها در رده‌های بعد قرار می‌گیرند و شما اگر می‌خواهید از این مفهوم در طراحی‌های خودتان استفاده کنید می‌توانید از این ترکیب رنگ‌بندی هم بهره بگیرید.

به‌عنوان آخرین مورد می‌خواهم رنگ‌هایی را با شما بررسی کنم که مفهوم شجاعت را القاء می‌کند.

فرض کنید که شما دارید کالایی را می فروشید که این حس را می‌خواهید به مخاطب القاء کنید، شاید پکیج آموزشی‌ای دارید ارائه می‌دهید که می‌خواهید در کنار محصول آموزشی حس شجاعت را به مخاطبان خودتان القاء کنید، حس ریسک‌پذیری و این حس که بتوانند قاطعانه کارها و آموزش‌هایی را که به آنها آموزش می‌دهید را انجام بدهند.

در این شرایط استفاده از رنگ بنفش، قرمز و آبی می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد و به شما کمک کند. دلیل اینکه این رنگ‌ها با مفهوم شجاعت شناخته می‌شوند، شاید دلیل تاریخی باشد و جنگ‌هایی که اتفاق افتاده و روایت‌هایی که از گذشته نقل می‌شود تأثیر بسیار زیادی بر روی اینکه این رنگ‌ها حس شجاعت را القاء می‌کنند، دارد.

اما موضوعی که الان باید به آن دقت کنید این است که خیلی از این رنگ‌ها به محض اینکه دیده شوند بر روی سیستم عصبی ما تأثیر می گذارند و باعث می‌شود هورمون‌هایی در بدن ما ترشح شود که به‌صورت ناخودآگاه ضربان قلب را بالا می‌برد و باعث ایجاد حس هیجان و یا شجاعت می‌شود. پس مفهوم روانی رنگ‌ها را جدی بگیرید و سعی کنید که از آنها استفاده کنید.

اجازه دهید که یک نمودار دیگر را هم با هم بررسی کنیم. داخل این نمودار رنگ‌هایی که نشان‌دهنده تفریح و سرگرمی هست را می‌بینید. همین‌طور که مشاهده می‌کنید به ترتیب رنگ‌های نارنجی، زرد، بنفش و قرمز بیشترین تأثیر را در القاء حس تفریح و سرگرمی‌دارد.

اگر که شما دارید کالاهایی را می‌فروشید که مرتبط با تفریح است یا خدماتی را ارائه می‌دهید مثل تورهای گردشگری و تفریحی، می‌توانید از این ترکیب رنگی استفاده کنید.

قطعاً اگر هدفتان فروش کالا یا خدماتی باشد که روی تفریح مردم تمرکز می‌کند استفاده از رنگ‌هایی مثل خاکستری یا مشکی نمی‌تواند موفق باشد و شاید در عمل نتیجه خوبی برای شما نداشته باشد. حالا که این موارد را به‌صورت خیلی مختصر برای شما توضیح دادم،

می‌خواهم یک سؤال از شما بپرسم و البته امیدوارم که این سؤال در حین این آموزش در ذهن شما هم به‌وجود آمده باشد، نمودارهای بالا را که بررسی کردیم حتماً متوجه شده‌اید که رنگ آبی، رنگی است که در اغلب این نمودارها مشترک است و شاید به ذهنتان برسد که خُب مشخص است که ما از رنگ آبی استفاده می‌کنیم.

اما استفاده از این رنگ برای بعضی از کسب وکارها اصلاً مناسب نیست و مانع از این می‌شود که بتوانند نتیجه مناسبی به دست بیاورند و سؤال دیگری که ممکن است در ذهن شما به‌وجود آمده باشد این است که ما آمدیم و برای رنگ نارنجی یک‌جا گفتیم که برای کالای ارزان قیمت استفاده می‌شود ولی جای دیگر از همین رنگ برای القاء مفهومی‌کاملاً متفاوت استفاده کردیم.

برای اینکه بتوانید پاسخ این سؤال‌ها را پیدا کنید و دقیقاً متوجه شوید که چه رنگی در چه موقعیتی باید استفاده شود، پیشنهاد می‌کنم که ویدیوی بعد را حتماً مشاهده کنید چون‌که مکمل این ویدیو است و به شما کمک می‌کند تا بتوانید تصمیم‌گیری مناسب‌تری داشته باشید.

پیشنهاد می‌کنم که دورة روانشناسی رنگ‌ها را مشاهده کنید در داخل این دوره ما به‌طور کامل در رابطه با مفهوم رنگ‌ها توضیح دادیم و خیلی مفصل‌ترگفتیم که چه رنگی چه پیامی را منتقل می‌کند و در چه شرایطی می‌توانید از این رنگ‌ها استفاده کنید.