اصول پایه ای اعتماد سازی در نظر بازدیدکننده ی فروشگاه اینترنتی:

به عنوان شخصی که می خواهید چیزی را در فضای مجازی بفروشید تا چه حد به بحث اعتماد سازی دقت کرده اید.آیا می دانید تا وقتی که در نظر دیگران اعتبار کسب نکنید(مخصوصا در فضای مجازی)عملا به موفقیت نخواهید رسید؟

در این مقاله چند اصل اساسی اعتماد سازی در فروشگاه اینترنتی را با شما در میان می گذارم تا با رعایت این نکات(که اغلب فروشگاه ها یا اصلا رعایت نمی کنند و یا اینکه به طور ناقص آن ها را انجام می دهند.) بتوانید به یکی از معتبرترین ها در زمینه ی کاریتان تبدیل شوید.مطمئن باشید که اعتماد سازی نیازمند تلاش و زحمت زیاد است اما به زحمتش می ارزد زیرا می تواند موفقیت شما و فروشگاهتان را تضمین کند.تا حالا چند بار پیش آمده که به جای خرید یک کالای با قیمت کمتر،همان را با قیمت بیشتر اما از یک جای معتبر خریداری کنید؟

 جلب اعتماد مشتری در فروشگاه اینترنتی‌:

لطفا به اصول زیر توجه کنید و سعی کنید آن ها را در فروشگاه خود پیاده سازی کنید.

1-داشتن نام دامنه ی مناسب:

اولین چیزی که جلب توجه می کند نام دامنه ی فروشگاه شماست.اگر در ابتدای راه هستید،بهتر است بدانید که یکی از مهمترین قدمها در راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی انتخاب نام دامنه ی مناسب است.برای آشنایی با اصول انتخاب نام دامنه ی مناسب ،مقاله ی چگونه نام مناسب برای دامنه ی سایت خود انتخاب کنیم را مطالعه کنید.

2-داشتن لوگوی حرفه ای:

بسیاری از سایت ها هستند که اصلا لوگو ندارند و به همین دلیل هم موفق نمی شوند.شما باید سعی کنید یک لوگوی حرفه ای برای سایتتان داشته باشید و برای آن یک شعار تبلیغاتی مناسب در نظر بگیرید.سعی کنید در تمام صفحات سایتتان،محصولاتتان و تبلیغاتی که انجام می دهید حتما از لوگو و شعار تبلیغاتی خود استفاده کنید.جوری کار کنید که هر گاه شخصی لوگوی شما را مثلا روی بسته های پستی شما مشاهده کرد سریعا شعار شما در ذهنش مجسم شود.
اعتماد سازی در فروشگاه اینترنتی

3-مهمترین عامل برای جلب اعتماد مشتری: شماره تماس در سایتتان قرار دهید و حتما در ساعات اداری پاسخ گو باشید.

در نگاه اول این یک عامل بسیار موثر در جلب اعتماد بازدیدکنندگان است.اما مهمتر از آن پاسخ گویی دائمی به تماس هایی است که دریافت می کنید.سایت های زیادی را دیده ام که شماره ثابتی را در هدر سایتشان قرار داده اند ولی اغلب اوقات تلفن خود را جواب نمی دهند.پاسخ گویی مناسب به تماس ها مهمترین گام در فرآیند اعتمادسازی است،به ویژه درافرادی که برای بار اول می خواهند از محصولات یا خدمات شما بهره مند شود.

تماس تلفنی اعتبار سازی4-بخش پرسشهای متداول:

بخشی در فروشگاهتان راه اندازی کنید و هر سوالی که فکر می کنید ممکن است به ذهن بازدیدکنندگان فروشگاهتان برسد را در آنجا به همراه جواب بنویسد.اغلب افراد تمایلی به برقراری ارتباط مستقیم با شما ندارند و برایشان مهم است که پاسخ سوالاتشان را خودشان پیدا کنند.

5-از سیستم چت آنلاین استفاده کنید.

این نوع سیستم ها که به تازگی بسیار متداول شده است این امکان را به شما می دهند که در ساعات اداری به صورت آنلاین با بازدیدکنندگان صحبت کنید و پاسخ سوالاتشان را به صورت آنلاین بدهید.در ساعات غیر اداری نیز پیام افراد به شما ایمیل می شود و می توانید در فرصت مناسب پاسخ آنها را بدهید.تجربه نشان می دهد سایت هایی که به درستی از سیستم چت آنلاین استفاده می کنند در فرآیند اعتماد سازی موفق تر هستند ومی توانند تا 50 درصد بیشتر از دیگر سایت ها بازدیدکنندگان را به خرید ترغیب کنند.

چت آنلاین اعتماد سازی
استفاده ی غلط از این سیستم برای سایت شما بهره وری منفی در بردارد .اگر جواب بازدیدکنندگان را ندهید درست مثل این می ماند که وارد فروشگاهی شوید و فروشنده جواب سوالتان را ندهد.در این حالت مشتری قطعا فروشگاهی را پیدا می کند که با احترام با او رفتار کند.

6- صفحه ی ارتباط با ما را حرفه ای طراحی کنید.

اطلاعات تماس،سرویس ارسال تیکت و در صورت امکان آدرس محل کسب و کارتان را در آن ثبت کنید.همچنین سعی کنید که آدرس محل فروشگاهتان را در گوگل ثبت کنید و با استفاده از امکانات گوگل،محل دقیق فروشگاه اینترنتی خود را روی نقشه ی مشخص کنید.

جلب اعتماد مشتری7-با بازدیدکنندگان رابطه ی برد برد برقرار کنید.

اگر در سایتتان خدماتی را ارائه می دهید،سعی کنید با تولید محتوای رایگان و مفید در زمینه ی تخصصی تان،اطلاعات با ارزشی به کاربران بدهید.این اطلاعات باعث می شود که بخشی از نیاز بازدید کنندگان برطرف شود و به تخصص شما اعتماد کنند.با انجام این کار اعتباری پیدا خواهید کرد که دیگران می توانند روی خدمات شما حساب کنند.

اعتماد سازی
اگر هم فروشگاهی دارید که اجناسی را در آن می فروشید محتوایی را برای محصولاتتان تولید کنید که فکر می کنید برای خریدارن اهمیت دارد،مثلا اگر فروشگاه آنلاین موبایل دارید میتوانید فیلم آموزشی استفاده از آن مدل موبایل را تهیه کنید و در اختیار کاربران قرار دهید.همچنین می توانید با گارانتی کردن کیفیت محصول و قیمت مناسب محصولتان،به تدریج اعتبار بالایی بدست آورید.در حال حاضر بهترین مثال سایت دیجی کالا است که در عمل این دو اصل را رعایت می کند.

اگر بتوانید نسبت به رقیبانتان خدمات با کیفیت بیشتر و با قیمت مناسب تر ارائه دهید موفقیت شما حتمی خواهد بود.اگر محصولات خودتان را با قیمت مناسب تری عرضه کنید سودتان با فروش بیشتر جبران خواهد شد.

8-در صفحه ی اول گوگل قرار بگیرید.

یکی از به صرفه ترین روش های اعتمادسازی این است که در نتایج برتر جست و جو قرار گیرید.نتایجی که مرتبط به زمینه ی فعالیت شماست.کاربران به سایت هایی که در نتایج بالای موتورهای جست و جو نمایش داده می شوند بیشتر اعتماد می کنند.در این حالت افرادی وارد سایتتان می شوند که دقیقا دنبال خدمات و محصولات شما هستند و چنانچه یک فروشگاه حرفه ای داشته باشید این افراد به طور قطع از شما خرید خواهند کرد.

به شما پیشنهاد می‌کنم که محصول آموزشی سوپ جوجه برای سایت را مشاهده نمایید.

9-ارتباط خود را با مشتری حفظ کنید.

مدتی بعد از اینکه محصولی را به مشتری فروختید از او نظر خواهی کنید ودر قسمتی از سایتتان(مثلا در توضیحات محصول)نظر مشتریان قبلی که از شما خرید کرده اند و راضی بوده اند را قرار دهید.این کار تا حد بسیار زیادی باعث می شود بازدیدکنندگان سایتتان به شما اعتماد کنند و از خدمات و محصولات شما استفاده کنند.

اگر هم مشتری از شما ناراضی بود وظیفه دارید از او دلجویی کنید و ضعفتان را سریعا بر طرف کنید.پاسخ گویی و رسیدگی به نظر مشتریان ناراضی که از طرف شما انجام می شود می تواند فرآیند اعتماد سازی را تسهیل کند.

اعتماد سازی مشتری ناراضی

10-در رسانه های اجتماعی مختلف فعال باشید و سعی کنید در هریک با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید.

می توانید برای به اشتراک گذاری ویدیو های خود از آپارات و یوتیوب استفاده کنید.اگر در زمینه ی امور تجاری فعال هستید در شبکه ی لینکدین فعالیت کنید.نوشته های خود را می توانید در تویتر منتشر کنید و در نهایت در هر کسب و کاری که هستید پیشنهاد می کنم در تلگرام و اینستاگرام حتما فعال باشید.زیرا این شبکه های اجتماعی در حال حاضر ترافیک بسیار زیادی از کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده اند.

11-روش های پرداخت متنوع و با امنیت بالا در سایتتان قرار دهید.

پیشنهاد می کنم که امکان پرداخت با درگاه های پرداخت، ،واریز به شماره کارت یا شماره حساب، پرداخت درب منزل(در صورت امکان) و…را در فروشگاهتان فراهم کنید.سعی کنید از درگاه های پرداختی استفاده کنید که شناخته شده تر باشند.همچنین اگر می خواهید از درگاه های واسطه استفاده کنید سعی کنید از معروف ترین آن ها استفاده کنید.

12-از نمادهای اعتماد استفاده کنید.

هرچند که اگر موارد بالا را به خوبی رعایت کنید،در نتیجه ی آن دیگران به صداقت و حسن عملکرد شما پی می برند و دیگر نیازی به استفاده از نماد اعتماد نیست.اما به هر حال داشتن نماد اعتماد و مجوز های لازم ، به شما و فروشگاهتان جنبه ی قانونی می دهد و تصمیم گیری خرید را برای افرادی که تازه با شما و فروشگاهتان آشنا شده اند آسان می کند.

13- نظر مشتریان و خریداران قبلی خود را در سایت و شبکه‌های اجتماعی خود قرار دهید.

اگر از خود می‌پرسید که چگونه اعتماد مشتری را جلب کنیم؟ باید به آنها نشان دهید که مشتریان راضی و موفق دارید. اگر بتوانید از مشتریانتان نظرسنجی کنید و در سایت خود قرار دهید قدم بزرگی  برای جذب مشتری برای فروشگاه اینترنتی خود برداشته اید.

برای جذب مشتری اینترنتی روش‌های زیادی وجود دارد، مثل بهینه‌سازی سایت(seo) ، تبلیغات بنری در سایتهای پر‌بازدید، تبلیغات در شبکه‌های مجازی مخصوصا اینستاگرام، تبلیغات گوگل ادووردز ، تولید ویدئو و …

پیشنهاد می‌کنم مقاله‌ی روش‌های جذب مشتری برای فروش بیشتر را مطالعه کنید تا دیدگاه مناسب‌تری برای جذب مشتریان جدید و افزایش فروش اینترنتی خود پیدا کنید.

امیدوارم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد.لطفا نظر یا سوالاتتان را در بخش نظرات مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *